Jó a máj egészségének, és javítja a memóriát is: tudod hogy mi ez?

Igazi egészség-őr! Jótékonya hatásai egy mobilizálható patikával érnek fel!, mégis alig ismerik az emberek, pedig ott van körülöttünk!

Na, ki tudja, hogy mi ez?!

A zsályát fűszernövényként és gyógyászati célokra egyaránt használják már ősidők óta, leginkább a gyomor-, és bélrendszeri vagy idegrendszeri tünetek enyhítésére.

Sok rostot, A-, B1-, B2-, B3-, C-, E- és K-vitamint, kalciumot, rezet, vasat és magnéziumot tartalmaz.

Egy csésze zsálya tea tökéletesen enyhíti a menopauza jellemző tüneteit, a szorongást, az alhasi fájdalmat vagy a hőhullámokat.

Antioxidáns vegyületeinek köszönhetően a zsálya védelmet biztosít a káros szabadgyökökkel szemben, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladás kialakulásának esélyét.

Megelőzi az Alzheimer-kórt

Egy tanulmány alapján kimutatták, hogy a zsálya megvédheti az agyat a degeneratív neurológiai rendellenességektől, például az Alzheimer-kórtól, amely a demencia egyik leggyakoribb formája.

Azt is kimutatták, hogy a zsálya javíthatja a kognitív képességeket, és a memóriát.

Kiváló hatással van a májra

Csökkenti a vércukorszintet, a “rossz” koleszterint, a vérben lévő triglicerideket, és a májgyulladás kialakulásának esélyét. A zsályatea természetes vízhajtó hatással rendelkezik, elősegíti a májban és a vesében levő toxinok eltávolítását, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatása van.

Menstruációs görcsök ellen is kiváló

A zsálya tea jótékony hatással lehet a hormonokra, megakadályozza a hangulatingadozást, és enyhíti a hőhullámokat. Hatékony lehet a menstruációs görcsök, a szorongás és a fejfájás enyhítésére is.

Vírus és gombaölő

A zsálya tea enyhítheti a megfázás, és az influenza tüneteit, a lázat, a fejfájást, a migrént és a torokfájást is.

A belőle készült főzet segítségével való gargalizálás hatására elpusztulnak a szájüregben lévő baktériumok, csökkenti a fogszuvasodás és az afta kialakulásának kockázatát.

Így készítsd el a zsálya teád

Friss és szárított gyógynövény egyaránt használható: 200 ml forró vízhez 2-3 friss zsályalevél szükség, a szárítottból pedig egy csipet.

-7 percig kell hagyni állni a forró vízben, majd lehet mézzel vagy citromlével ízesíteni.

Naponta maximum 3 csésze zsályateát ajánlott fogyasztani.