Készítsünk egy héten egyszer rizses arcpakolást, és tagadjunk le 10 évet a korunkból!

Mi a japán nők szépségének a titka? Nos, egyesek szerint a kisimult arcukat, elragadó mosolyukat, gyönyörű bőrüket a rizsnek köszönhetik. A rizses módszert már évszázadok óta használják, és nagyon úgy néz ki, hogy bevált.

A rizs azért is csodás, mert linolin savat tartalmaz, ami egy nagyon erős antioxidáns, semlegesíti a szabad gyököket, serkenti a kollagén termelődését, így a bőr öregedése is később fog bekövetkezni. Ugyanakkor olyan egyéb speciális hatóanyagokat is rejt, amelyek csökkenti a ráncosodást, és a nap káros, ibolyántúli sugaraitól is megvédenek.

Fontos azt is megemlíteni, hogy a rizs E-vitamint, valamint gamma-oryzanlolt tartalmaz, amely például hozzájárul a szív egészségének megőrzéséhez, a rossz koleszterinszint csökkentéséhez.

Sajnos sokan nem ismerik a rizs jótékony hatásait, pedig ezek az apró szemek valóban csodát tesznek az arcbőrrel. Pontosabban a lé, amiben megfőnek, az jelenti a csodaszert.

Készítsük el az alábbi pakolást, hogy évekkel fiatalabbnak nézhessünk ki!

Szükséges hozzávalók:

  • 3 evőkanál rizs
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

Kevés vízben főzzük meg, majd szűrjük le a rizst. A legfontosabb összetevője a pakolásnak a víz, amiben a rizsszemek megfőttek. A rizslé felébe kell beletenni a tejet, valamint a mézet. Keverjük össze, és a kapott maszkot tegyük fel a tiszta, száraz arcbőrre. Hagyjuk ott, míg teljesen megszárad. Ezután a rizslé megmaradt részével öblítsük le arcunkat, lemosva a pakolást is. Csodákra képes ez a hidratáló és szépítő praktika, ami szinte ingyen van.