Két gyulladás típus, ami akár a rák egyik tünete is lehet!

 A gyulladások nagy kellemetlenséget jelentenek, erős fájdalommal járnak, és leterhelik a szervezetünket. Sokan azonban az ilyen gyulladásokkal nem fordulnak orvoshoz…

A gyulladás egy lokalizált egészségügyi betegség, aminek számos érzékelhető tünete van, mint például a fájdalom, a duzzanat, a meleg és a pír. Van hogy magától meggyógyul, de előfordulhat, hogy súlyosbodik…

Teljesen mindegy, hogy hol van, mennyire fáj, vagy mennyi ideig tart, a gyulladásokat kezelni kell, mielőtt rosszabbra fordulnak…

A legrosszabb eset, ha a gyulladás valami súlyosabb betegség egyik tünete, amit talán nem vesznek észre! Okozhat helyi gyulladást akár a rák, a hepatitis, a Crohn- betegség, a szívbetegség, és még sok más.

Ezek sokszor nem csupán gyulladással járnak, hanem különböző hétköznapi tünetekkel is, mint például a köhögés, az emésztési problémák, végtaggyengeség, és hasonlók.

Krónikus gyulladás:

A krónikus gyulladás általában 6 hétnél tovább tart, nehezebben gyógyítható. Krónikus gyulladás okozhat például a hepatitis, a szívbetegségek, stb. A rák típusoknál is előfordul krónikus gyulladás. Legtöbb esetben kezelhető a gyulladás, de előfordul, hogy halállal végződik.

Akut gyulladás:

Az akut gyulladás gyors lefolyású, általában 1-2 hétig tart. Ez a típus gyakoribb, előfordulhat egyszerű vágott sebek tüneteként is, azonban az agyhártyagyulladás, dermatitis, mandulagyulladás, vakbélgyulladás is mind akut gyulladás.

A gyulladásokat nem szabad félvállról venni. Egyrészt a szervezet ezzel jelez, hogy valami nagyon nincsen rendben, másrészt pedig védekező szerepe van, aminek következtében a szervezet legyengül, “elfárad”.