Kiakadtak az internetezők, amikor a nő bevallotta, hogy nem zuhanyzik minden nap

Egy édesanya nemrég felrobbantotta egyik posztjával a kifejezetten anyukáknak szóló internetes platformot, a Mumsnet-et azzal, hogy feltette a kérdést: valóban jó a mindennapos zuhanyzás? A nő elmondása szerint nem zuhanyzik minden nap, és erről a többi anyuka véleményét is kikérte.

Kiakadtak az internetezők, amikor a nő bevallotta, hogy nem zuhanyzik minden nap

„Tegnap a barátaimmal iszogattunk, mindannyian nők vagyunk, van köztünk anyuka és nem anyuka is, és az egyikőjük megemlítette, hogy mióta megszületett a kisbabája alig talál időt arra, hogy lezuhanyozzon. Erre meg én csak ennyit mondtam, hogy én kisgyerek nélkül sem zuhanyozok minden egyes nap. Ezek után az összes barátom úgy nézett rám, mintha megbolondultam volna, s rájöttem, hogy rajtam kívül szinte mindenki naponta tusol” – írta őszinte bejegyzésében a nő.

A szóban forgó nő aztán gyorsan tisztázta, hogy neki is van már két nagyobb gyereke és részmunkaidőben dolgozik. Elmondása szerint csak azokon a napokon tisztálkodik, amikor dolgozik is vagy ha olyan plusz tevékenységeket végez, mint edzés vagy együttlét után, esetleg menzesz alatt. Egyébként pedig a napi rutinja a kutyasétáltatásból, a gyerekekkel való játszásból és sétálásból áll, így nem érzi szükségességét annak, hogy minden nap zuhanyozzon.

A többi szülő pedig felhördült, hogy a nő heti három alkalommal áll csupán be a zuhanykabinba.

„Személy szerint gáznak érzem, hogy valaki csak heti háromszor tisztálkodjon, bocsi” – írta az egyik kommentelő.

Igencsak vegyes reakciók érkeztek a felhasználóktól, volt aki a nő mellé állt és azzal érvelt, hogy mindenki szervezete más és más, ezért lehet, hogy vannak, akiknek nem szükséges a napi szintű tisztálkodás. De a vélemények zöme merőben elutasította az anyuka szokását: „4 gyerekem van, egyedül nevelem őket és naponta tusolok, még akkor is így volt, amikor újszülöttek voltak. El sem hagynám a házat, ha tudnám, hogy más napok óta nem tisztálkodtam.”

A szakértők véleménye szerint a zuhanyzás gyakorisága mindenképpen a testünk szükségleteitől kellene függjön. Vannak, akiknek a szervezete sokkal több illatanyagot termel, mint másoké, s ezért kevesebb ideig maradnak frissek. A Harvard Health szerint ráadásul a túlzásba vitt tisztálkodás akár árthat is a bőrnek, hiszen kiszáradhat.

A napi szintű tisztálkodás kultúrák szerint változó, például Ausztráliában az embereknek csupán 80%-a tusol napi szinten. A szakértők szerint nincs előírás erre vonatkozóan, így mindenki olyan gyakorisággal álljon be a tuskabinba, ahogyan azt kényelmesnek és egészségesnek találja.

Mindenesetre a szóban forgó anyuka egy olyan témára világított rá, amely mindannyiunkat érint és nem baj, ha közben megosztjuk tapasztalatainkat egymással. Te mit gondolsz erről? Forrás