„Köszönöm, anya és apa!” Az örökbe fogadott lány sírva fakad, látva az ágyát, miután évekig hajléktalan volt

Az ég gyönyörű rózsaszín volt, Veronica és Joseph pedig együtt sétáltak a parkban. Miután egyetlen gyermeküket rákban elvesztették, a házaspár terápiásnak találta a természetben töltött időt.

Ahogy közeledtek a park hídjához, Veronica gyengéden Joseph vállára hajtotta a fejét, és megkérdezte: – Próbálkozzunk még egy gyerekkel, drágám? Talán az megváltoztatná a dolgokat. Mit gondolsz?”

Joseph felsóhajtott. „Megpróbálhatjuk, drágám – mondta. „De biztos vagy benne? Nem fogom elsietni a dolgot. Megfelelő lelkiállapotban kell lennünk, mielőtt így döntünk.”

„Igazad van” – mondta a lány rövid szünet után, könnyek gyűltek a szemébe. „Még mindig hiányzik… a mi kisfiunk… Hogy lehetett Isten ilyen kegyetlen, hogy elvehette őt?”

Veronica aznap éppen Joseph vállán sírt, emlékezve elhunyt fiukra, amikor Joseph észrevette, hogy egy szempár bámulja őket. Gyorsan észrevette a sziluettet, amely eltűnt a híd alatt, de arra nem volt felkészülve, ami ezután történt…

„Egy pillanat, drágám – söpörte le Veronica a könnyeit, és a híd alá pillantott, ahol egy kislányt talált, aki kíváncsi nagy barna szemekkel bámult rá. Koszos ruhát viselt, és az arca, a keze és a mezítlábas lába is koszos volt.

„Szia, drágám – mondta Veronica gyengéden. „Mit keresel itt egyedül?”

A lány tovább bámult rá, de nem szólt semmit. „Szeretnéd, ha segítenénk valamiben?” – kérdezte Veronica. „A nevem Veronica, ő pedig a férjem, Joseph. Hogy hívnak téged?”

A lány egy szót sem szólt.

Veronica Josephre nézett, és felsóhajtott. „Megpróbálnál beszélni vele? Úgy néz ki, mintha félne.”

Joseph bólintott, és odalépett a lányhoz. „Szia, édesem” – mondta. „Figyelj, éhen halunk, és úgy volt, hogy eszünk néhány szendvicset és forró csokoládét abban a park melletti kávézóban. Szeretnél csatlakozni hozzánk?”

„Igen, édesem” – mondta Veronica, és kinyújtotta a kezét a lánynak. „Szeretnél velünk jönni? Nem baj, ha nem akarsz beszélgetni. Ehetnénk valami finomat!”

A lány Veronicáról Josephre nézett, majd tett egy lépést Veronica felé.

„Igen” – mondta Veronica bátorítóan. „Megfoghatod a kezemet!”

Így a lány még néhány lépést tett Veronica felé, és végül a kezét az övébe tette. „Csodálatos, édesem” – mondta Veronica lágyan mosolyogva. „Menjünk, szerezzünk neked valami ennivalót!”

Veronica és Joseph elvitték a lányt a kávézóba, ahol szendvicseket és csokoládé turmixot kaptak. Miközben a lány csendben ette az ételt, körülöttük mindenki furcsán bámulta a lányt ápolatlan külseje miatt.

„Vajon mit keres itt egy kislány ilyen állapotban, drágám – motyogta Veronica Josephnek. „Haza kellene vinnünk, de jelentenünk kell a rendőrségen.”

„Előbb vigyük haza, drágám” – javasolta Joseph. „Úgy néz ki, mint aki bajban volt, és éhes is.”

Így Veronica és Joseph hazavitték a kislányt, és odaadták neki a fiuk kényelmes ágyát, hogy aznap este ott aludjon. Másnap reggel hívták a rendőröket és a gyermekvédelmi szolgálatot, de amikor a hatóságok elkezdték kikérdezni a kislányt, az Veronica mögé bújt.

„Úgy tűnik, bízik önben” – mondta a szociális munkás Veronicának. „Gondoltak már arra, hogy esetleg befogadják? Nem tehetünk semmit, ha nem beszél, és látszik, hogy itt biztonságban érzi magát.”

„Még nem gondolkodtunk rajta” – mondta Joseph, majd Veronicára nézett, és azt mondta – „nem hiszem, hogy készen állunk rá”.

„DE!” Veronica félbeszakította, és szorosan magához ölelte a lányt. „Meg tudjuk csinálni. Mert… nos… egy időben az örökbefogadást fontolgattuk!”

„Akkor nagyszerű” – mondta a munkás. „Megtarthatják a lányt, amíg mi megkeressük a szüleit, vagy bárki mást, aki tudja, ki ő. Sok szerencsét!”

Még Veronica sem tudta megmagyarázni, hogy miért érzett ilyen furcsa kapcsolatot a kislánnyal, és miért döntött úgy, hogy otthon tartja. Egyszerűen nem tudta elengedni a lányt, amikor az apró ujjaival megragadta a ruháját, és úgy bújt mögé, mintha tudta volna, hogy megvédik és átölelik.

Ahogy telt az idő, Veronica és Joseph úgy megszerették a lányt, mintha a sajátjuk lenne, és végleg örökbe is fogadták, mert a családját nem találták. De volt egy probléma. A lány egyszerűen nem beszélt. Még akkor sem szólt, ha valami nem tetszett neki.

Ez zavarta a házaspárt, ezért elvitték egy orvoshoz, aki elmagyarázta, hogy a lányt trauma érte.

„Sokként írnám le” – mondta az orvos. „A lánya szörnyű megpróbáltatáson ment keresztül, és még mindig nem tért teljesen magához. Bár az orvostudomány csodákra képes, úgy vélem, amire a lányának ebben a szakaszban a legnagyobb szüksége van, az a szeretet és a gondoskodás. Ezt pedig a szüleiként csak önök tudják megtenni.”

Aznap este Veronica zokogva gondolt arra, min mehetett keresztül a kisangyaluk, és elhatározta, hogy mindent megtesz a gyógyulásáért.

„Minden rendben lesz, kicsim – vigasztalta Joseph. „Van egy ötletem. Nem vagyok benne biztos, hogy jelentős változást fog hozni, de megpróbálhatjuk!”

Joseph és Veronica úgy döntöttek, hogy meglepetésként egy hercegnő témájú szobát készítenek a kislányuknak, Millynek. A fiuk minden régi holmiját eltávolították a halálából való gyógyulásuk jeleként, és újjávarázsolták a falakat, az ágyat, a szekrényt, mindent!

„Meglepetés!” – kiáltott fel a pár, amikor megmutatták a szobát Millynek.

De Milly nem mutatott semmi izgatottságot, és ez csalódást okozott nekik.

„Nem tetszett a szobád, drágám? – kérdezte Veronica. „Látod, minden a hercegnőkről szól! Végre neked is van saját ágyad! Ez mind a tiéd! Apa és én tudjuk, hogy mennyire szereted a hercegnőket!”

Milly rájuk nézett, majd a szobára, de nem szólt semmit.

Veronica és Joseph csüggedten tértek vissza a szobájukba.

„Azt hiszem, el kell vinnünk őt egy terapeutához” – mondta Joseph. „Az lenne a legjobb.”

Ebben a pillanatban Milly besétált a hálószobájukba. Joseph és Veronica megdöbbentek, amikor látták, hogy a lány sír.

„Mi a baj, kicsim?” Kérdezte Veronica. „Jól vagy?”

„Köszönöm… Sky” – mondta. Veronica és Joseph megdöbbentek, amikor meghallották, hogy a lányuk beszél.

„Köszönöm, anya és apa. Az ágy… a hercegnő… imádom!” – folytatta.”

Joseph és Veronica nem tudott nem sírni, miközben megölelték Millyt. „Szeretünk téged, kicsim” – tette hozzá Joseph. „Sky volt az előző neved?” (Sky = égbolt)

A lány megrázta a fejét. „Én-én a parkban találkoztam anyuval és veled, és az ég rózsaszínű volt. Én vagyok Sky.”

Veronica elmosolyodott. „Hát persze! Te Sky vagy! Nem Milly! Nekünk te Sky vagy!”

Később aznap Milly/Sky megosztotta szívszorító történetét Veronicával és Josephel. Elárulta, hogy ő és a szülőanyja évekig hajléktalanok voltak, és hogy miután az anyja meghalt, egyedül kóborolt az utcán, és aludt egy híd alatt, egy sikátorban és bárhol, ahol csak helyet talált.

A házaspár sírva fakadt, amikor ezt hallották, és szorosan átölelték a lányt. „Sky – mondta Veronica. „Én is emlékszem a rózsaszínű égre azon a napon, drágám. Azt hiszem, ennek az egésznek így kellett lennie.”

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

A szeretet a legerősebb gyógyszer, amely csodákra képes. Veronica és Joseph szeretete meggyógyította Milly/Sky összetört szívét, és ő végül szülőként fogadta be őket.

A család több mint biológia. Veronica és Joseph megbántódott a fiuk elvesztése után, és Sky szeretete meggyógyította összetört szívüket.

Ez egy kitalált történet, bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés.