Kritizálták az édesanyát, amiért kisfia házimunkát végez, de a nő tökéletes választ adott a rosszindulatú megjegyzésekre

Az emberek eleinte gúnyolódtak az amerikai édesanyán, amikor elárulta, hogy 7 éves kisfiát takarítani, főzni és mosni tanítja. Kritizálták a nőt, és azt mondták neki, hogy lányt nevel a fiából, ő azonban megadta a tökéletes választ, ami elhallgattatta a kritikusokat.

A társadalom más elvárásokat támaszt a nőkkel és a férfiakkal szemben. A nőktől elvárják, hogy tudjanak főzni, mosogatni, mosni és takarítani, a férfiaktól pedig, hogy mindent meg tudjanak szerelni, kereket tudjanak cserélni, és így tovább.

Éppen ezért sokan szkeptikusan fogadták, amikor a Michigan államban élő édesanya megosztott néhány képet a közösségi médiában, amelyeken az látható, amint 7 éves kisfia házimunkát végez.

Nicole Boulogne kétgyermekes, egyedülálló anyaként mindent megtesz azért, hogy megtanítsa gyerekeit az önállóságra. 7 éves kisfia már tudja, hogy kell egyszerűbb ételeket főzni, füvet nyírni és mosogatni.

Másik gyermekét, aki most még túl kicsi, ugyanezekre a dolgokra akarja megtanítani, és egyáltalán nem érzi úgy, hogy különbséget kellene tenni az elvégzendő házimunkák között.

Kritizálták az édesanyát, amiért kisfia házimunkát végez, de a nő tökéletes választ adott a rosszindulatú megjegyzésekre

Amikor megkérdezték, miért tanítja kisfiát olyan házimunkák elvégzésére, amikről általában úgy tartják, hogy „a nők feladata”, az édesanya tökéletes választ adott.

Megtanítom a fiamat főzni és házimunkát végezni. Hogy miért? Mert a házimunka nem csak a nők dolga. Mert egy nap talán egyedülálló férfi lesz, aki tudja majd, hogy kell mosni, és nem kell minden este étteremben ennie. Mert egy nap talán le akar nyűgözni egy számára fontos személyt egy saját készítésű étellel. Mert egy nap, amikor gyerekei és felesége lesz, neki is ki kell majd vennie a részét a házimunkából.

Mert olyan emberek között élek, akik panaszkodnak, hogy az iskolában nem tanították meg őket főzni, mosni, nyakkendőt kötni vagy adót fizetni. Mert az, hogy a fiam megtanulja, hogy tegye meg ezeket a dolgokat, és hogy legyen a társadalom produktív tagja, mind a házon kívül, mind a házon belül, VELEM kezdődik.

Mert nem baj, ha hagyod, hogy a gyereked gyerek legyen, de még jobb, ha bizonyos értékeket adsz át neki, és egész életre szóló leckéket tanítasz neki. A fiam soha nem lesz túl „férfias” ahhoz, hogy főzzön vagy házimunkát végezzen. Ő lesz az a fajta férfi, aki miután kicserélte a kereket az autóján, bemegy a házba, hogy megnézze, hogy áll a hús, amit betett a sütőbe. Aki rendesen szét tudja válogatni a szennyesét, és közben le tudja nyírni a füvet is.

Ne feledjétek, szülők, az a férfi, aki úgy gondolja, hogy nem kellene főznie vagy házimunkát végeznie, egykor egy olyan fiú volt, akit senki sem tanított meg ezekre a dolgokra – írta Nicole.

Kritizálták az édesanyát, amiért kisfia házimunkát végez, de a nő tökéletes választ adott a rosszindulatú megjegyzésekre

A tudomány egyértelműen az édesanya oldalán áll. Tanulmányok azt mutatják, hogy azok a gyerekek, akik kiveszik a részüket a házimunkából, megtanulnak felelősséget vállalni, mernek kezdeményezni és merészebb célokat kitűzni maguk elé az életben.

A gyerekek kompetensnek érzik magukat, ha segítenek a szüleiknek a ház körül. Legyen szó akár csak arról, hogy megvetik az ágyukat, vagy felsepernek, ettől úgy érzik, hogy egy csapat tagjai lehetnek.