Lépcsőt építtetett az édesanya 10 éves kislánya sírjához, hogy vihar idején megvigasztalhassa

Florence Irene Ford sírja első ránézésre olyannak tűnhet, mint bármelyik másik sír, de ha közelebbről megnézzük, rájövünk, hogy van benne valami egészen különleges. A sírkő hátsó részén egy vasajtó nyílik, és ez az ajtó egy lépcsősort takar, amely egyenesen a koporsóhoz vezet.

A szokatlan sír a Mississippi állambeli Natchez városának temetőjében található. Florence 1871-ben, 10 éves korában hunyt el sárgalázban. Édesanyját, Ellent, annyira lesújtotta a veszteség, hogy nem állt készen minden tekintetben elveszíteni a lányát, ezért szokatlan kérése volt a temetkezéssel kapcsolatban. A gyászoló édesanya lépcsőt építtetett, hogy le tudjon menni a sírhoz, amelynek a fej felőli részéhez üvegablakot is építtetett, hogy azon át lássa a koporsót.

Florence félt a viharoktól, és mivel édesanyja a halála után sem akarta magára hagyni kislányát, ezen a titkos bejáraton lemehetett hozzá, hogy megnyugtassa.

Natchez városának honlapján további részletek olvashatók a kislányról és a sírjáról. Innen az is kiderül, hogy a fém csapóajtó azért került a bejárat fölé, hogy az édesanyának is menedéket biztosítson a viharok elől, amikor leereszkedik kislánya koporsójához. Továbbá azt is hozzáteszik, hogy a csapóajtó a mai napig nyitható.

Bár a sír nem sokat változott, az 1950-es években befalazták az ablakot, mert tartottak az esetleges rongálástól. A sírkő felirata még ma is jól olvasható: „Washington és Ellen H Ford lánya, Florence Irene szent emlékére. A legragyogóbb és leggyengédebb lány, akit Isten teremtett.”

Ez a történet tökéletesen megmutatja, mennyire fájdalmas egy anyának elveszíteni a gyermekét, és mivel ez a szívfájdalom túl nagy lehet, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy életben tartsák a szeretett gyerek emlékét.

Florence egyedülálló sírja mellett a temető még egy látványosságáról híres, egy Turning Angel (Forgó Angyal) néven ismert szoborról. A szobor öt egymás melletti síron őrködik. A sírokban fekvő halottak 1908. március 14-én vesztették életüket, amikor hatalmas robbanás történt a Natchez Drug Company gyárépületében. A szobrot a vállalat tulajdonosa, John Chambliss, emeltette az elhunytak emlékére. Az öt sírban öt munkásnő nyugszik, egyikük mindössze 12 éves volt.

De vajon honnan kapta a szobor a nevét? Nos, a temető mellett elhajtó emberek beszámolója szerint az angyal megfordul, amikor elhaladnak mellette. Míg egyesek ezt meglehetősen hátborzongatónak találják, mások őrangyalként tekintenek a szoborra, és azt mondják, megnyugtatja őket.

Fotó: Shanna Riley/Flickr, NatalieMaynor/Flickr Forrás