Luxushotel dolgozója elárulja a titkot: 5 mosási trükk a ragyogó textilekért

Egy ötcsillagos szállodában az utolsó részletig mindennek kifogástalannak kell lennie – ehhez azonban sokkal egyszerűbb módszereket vetnek be, mint gondolnánk.

1. Ne tömjük tele a mosógépet!

Bármennyire is szeretnénk minél több szennyest a mosógépben tudni, nem érdemes dugig tölteni! Az az ideális, ha csak nagyjából a 80%-áig töltjük fel, mert ha túl sok ruhát teszünk bele, nem lesznek maradéktalanul tiszták.

2. Figyeljünk a hőfokra!

Örök érvényű szabály, hogy mindig figyeljünk a hőfokra. A szennyeződések eltávolításához és a ruhák, ágyneműk fertőtlenítéséhez a 40-60 fok közötti hőmérséklet az ideális. Ha ennél hidegebb a víz, nem lesz hatékony a mosás, ha pedig melegebb, az tönkreteheti a textíliát.

3. Puhaság egyszerűen

Az öblítő sajnos hajlamos lerakódni a textilekre, ezzel kissé keménnyé tenni az anyagot. A titok az ecetben rejlik: a mosáskor adjunk egy decilitert a ruhaneműkhöz! Így nemcsak puhává válnak a textilek, hanem a lerakódott portól is maradéktalanul megszabadíthatjuk őket.

4. Foltok ellen

Az olajfoltokra tegyünk egy kevés étkezési keményítőt, majd a szokásos módon mossuk ki a ruhadarabot. A makacsabb szennyeződéseknél, mint amilyen a paradicsom vagy a kávé, használjunk néhány csepp WD-40-et a nyomokra, hagyjuk állni minimum 5, maximum 10 percig, majd hideg vízzel öblögessük ki. Az izzadságfoltokra a leghatékonyabb módszer, ha egy előmosás lefuttatása után fehérítővel indítunk el egy teljes mosást.

5. Szárítsunk teniszlabdával!

A szakértők egyetértenek abban, hogy a szabad levegőn való szárításnál nincs jobb. Ha mégis szárítógépet használnánk, dobjunk be a ruhaneműk közé egy teniszlabdát, így finom puha lesz a törölköző vagy a lepedő.