Már gyerekként elhatározta, hogy nem szeretne gyereket: “Imádom az életem és sosem bántam meg”

Az 52 éves Jessica Hawk-Ippolito mindig is tudatában volt, hogy élete során nem szeretne gyereket vállalni. És mégis élete során megannyiszor próbálták mások jobb belátásra bírni és rábeszélni, hogy mégis hozzon néhány gyereket a világra.

A tanítóként dolgozó nő, most minden eddiginél erősebb késztetést érez az iránt, hogy felemelje szavát a hozzá hasonló nők mellett, akik szabad akaratukból döntenek úgy, hogy nem vállalnak gyereket.

A New Jerseyben élő nő elmondása szerint sosem érzett megbánást vagy bármiféle hiányérzetet amiatt, hogy nincs gyereke.

Jessica Hawk-Ippolito

„Már kislány koromban sem akartam, hogy babákat vegyenek nekem. Sosem játszottam anyukásdit. Aztán mindenki úgy tartotta, hogy idővel majd meggondolom magam. Még az esküvőm napján is mindenkit az érdekelt, hogy mikor fog jönni a baba. De szerencsére ez az én döntésemtől függ, nem az övéktől, és biztos, hogy nem fog jönni. Nekem szabadság kell az álmaim megéléséhez. Teljes mértékben úgy gondolom, hogy az anyaság és a gyereknevelés egy fantasztikus dolog – de nem nekem!” – mondta Jessica.

Jessica már tinédzserként elhatározta, hogy ha felnő, nem lesz gyereke, helyette inkább körbe utazza a világot és karriert épít.

„Én már az elején mindenkinek világosan megmondtam. Tudtam, hogy ha a szülőség mellett döntök, akkor otthon kell nevelnem a gyereket és ez nekem nem élet” – fogalmazott a nő.

Jessica Hawk-Ippolito

Amikor aztán Jessica megismerkedett a most már volt férjévé avanzsált férfivel szerencsére egyezett a világképük, hiszen a férfi sem szándékozott gyereket vállalni. A pár sok évig együtt fedezte fel a világ szépségeit, ellátogattak Franciaországba, Olaszországba és még sok gyönyörű helyre.

„Megannyi csodálatos élményben volt részem. És nem kellett senkire sem gondolnom, csupán önmagamra, így mindig képes voltam élni a lehetőségekkel” – mondta.

Jessica az élettörténetével most ki szeretne állni minden hasonló mentalitással rendelkező fiatal nő mellett, hogy sose adják fel az álmaikat csak azért, mert a társadalom elvár tőlük valamit.

„Az emberek mindig azt hiszik, hogy magányos vagyok, de ez nem így van! Sőt egyenesen azt hiszik, hogy gyerek nélkül nem is élet az élet és mindig megkapom, hogy ennyi idősen hogy nincs már gyerekem?

De én imádom az életem és sosem bántam meg, hogy nem vállaltam gyereket!” – tette hozzá. Forrás