Megelégelték, hogy mennyi pénzt költenek a számlákra ezért vettek egy hajót és így mos rengeteget spórolnak

Egy fiatal pár belefáradt abba, hogy havi jövedelmük nagy részét albérletre és számlákra költik, ezért úgy döntött, hogy jelentős életmódváltást hajt végre. A házaspár arra a következtetésre jutott, hogy nem feltétlenül kell lakásban élniük, és hogy egy hajó ugyanolyan kényelmet nyújthat nekik.

A 25 éves Georgia Hunt és barátja, a 24 éves birminghami Kieran Pearson havonta körülbelül 1600 fontot (nagyjából 730 ezer forint) fizetett lakbérre és számlákra, ami havi jövedelmük nagy részét tette ki. Így egy évvel ezelőtt megtakarításaikat összedobták, és vásároltak egy 21 000 fontos (9 millió forint) hajót, amelyben hálószoba, nappali, fürdőszoba és konyha is van – az otthon minden kényelmével.

Nincs központi fűtés vagy fürdő, és a hajó egyes részein nem lehet felállni. A házaspár azonban felére csökkentette korábbi számláit, és havonta több mint 1160 fontot (530 ezer forint) takarítanak meg – írja a The Sun.

“Az emberek talán azt mondanák, hogy őrültek vagyunk, hogy hátrahagytuk a lakásunk kényelmét, de a hajó tényleg nagyszerű, és évente 13 000 fontot spórolunk” – fogalmazott a pár, ami magyar pénznemben 6 millió forintot jelent.

A házaspár nagyon elégedett a döntésükkel, különösen azért, mert az Egyesült Királyságban mostanra az árak robbanásszerűen megemelkedtek, és valószínűleg sokkal többet költöttek volna.

Megelégelték, hogy minden pénzüket a számlákra költik, vettek egy hajót, rengeteg pénzt spórolnak
Fotó: The Sun

A házaspárnak sikerül minden havi kiadását fedezni 800 font (360 ezer forint) értékben, így nagyon örülnek, hogy pénzt is tudnak spórolni.

Georgia angol irodalmat és médiát tanult, Kieran pedig sport- és testmozgástudományi kurzusra járt, amikor a Nottingham Trent Egyetemen találkoztak. A pár úgy spórolt, hogy végigdolgozták a egyetem utolsó évét, és takarékoskodtak.

Az egész hajót kifestették, kicserélték a padlóburkolatot, új tűzhelyet, hűtőt, kanapét és WC-t szereltek be, valamint kicserélték a függönyöket és a világítótesteket.

A hangulatos hajó, amely a Moored In Birmingham kikötőjében van, még televízióval is rendelkezik, amelyen Netflix és Amazon Prime is működik.

“Hatalmas gazdasági változásokat hajtottunk végre az életmódunkban. Most már napelemek biztosítják az elektromos áramot. Nincs vízszámla, mivel azt a kikötési költség fedezi, és nincs gázszámla, mert nincs kazán. Minden fűtést egy fatüzelésű kályhával oldunk meg, amely még a zuhanyzáshoz használt vizet is felmelegíti” – fogalmaz a pár, aki a mosógépet is ingyen használja, benne van a kikötési költségekben.

Vannak azonban dolgok, amelyek hiányoznak Georgiának a régi életmódjából.

“Hiányzik egy jó meleg fürdő. Télen pedig az fog hiányozni, hogy egyszerűen bekapcsolhatom a radiátort” – fogalmaz a nő, aki egy egész alakos tükröt is hiányol a vízi járművükből, de megjegyzi, attól még fel tud öltözni.

Megelégelték, hogy minden pénzüket a számlákra költik, vettek egy hajót, rengeteg pénzt spórolnak
Fotó: The Sun

“A legjobb dolog a hajóban az, hogy szabadon mozoghatunk, ahová csak akarunk” – árulta el Georgia.

“Ez az életnek egy nagyon klassz, alternatív módja, és lehetővé teszi számunkra, hogy sokkal többet lássunk az Egyesült Királyságból, mint valaha. A legjobb utunk a Nottinghamből Birminghambe való költözés volt, ami négy napig tartott” – fogalmazott.

A pár a ruhatárát is lecserélte, a divatos ruhák helyett most pulóvereket és bő nadrágokat viselnek.

“Sok mindent megtanultam, mióta egy hajón élek. Mielőtt elköltöztünk, azt sem tudtam, hogyan kell kicserélni egy villanykörtét, most pedig már tudom használni a villáskulcsot, hogy meghúzzam a laza alkatrészeket, és megjavítsam a hajót, ha karbantartásra szorul” – mondta Georgia.