Mi a különbség a barna és a fehér tojás között?

Ha tojásvásárlásról van szó, általában kétféle van a piacon – fehér és barna héjú. És mi a különbség a barna és a fehér tojás között?

A színük befolyásolja a választását?

A fehér és a barna tojás határozottan másképp néz ki. Észrevesz egy árkülönbséget, de tényleg különböznek egymástól?

A barna és a fehér tojás közötti különbség

A színüket tekintve a különbség a csirke típusában rejlik. Leggyakrabban a fehér tollúak fehér tojást tojnak, míg a vörösesbarna tollúak barnát. Lehet, hogy még nem hallottál erről, de vannak olyan csirkék, amelyek kékben is tojnak.

A barna tojás jobb, mint a fehér?

A tojás színe nem minőségi mutató. Ami az ízt és a táplálkozást illeti, nincs különbség a fehér és a barna tojás között. Bár a barna tojás gyakran drágább, semmivel sem jobb az Ön számára, mint a fehér. Az árkülönbség részben marketingfogás, részben azért, mert a rozsdás tollú nőstények magasabbak, mint a fehér tollú nőstények, mert többet esznek, és a gazdáknak valahogyan ki kell egészíteniük a növekvő élelmiszer-fogyasztást és növelniük kell az árukat.

A barna tojás sokkal keményebb?

Ha valaha is észrevette, hogy egyes tojásokat nehezebb feltörni, mint másokat, az a tyúk kora miatt van, nem a tojás színe miatt. A fiatalabb nőstények általában erősebb héjú tojásokat tojnak, míg az idősebb tyúkok lágyabb héjú tojásokat. Ez vonatkozik a fehér és barna tojásra is.

Melyik tojást szereted jobban, a fehéret vagy a barnát?