Míg a lány megörökli a kastélyt, a testvére csak egy elhagyatott házat kap, és ott talál egy pincét

Ha a családról van szó, azt hihetnénk, hogy a szeretet feltétel nélküli és következmények nélküli. A szeretetért nem szabadna versengeni, hiszen a család minden tagja egyenlő. Mai történetünk két testvérről szól, akik elvesztették édesapjukat, és egy házról, amelyet egyikük örökölt.

Testvéri rivalizálás

A testvérek lehetnek a gyermekkor legjobb és legrosszabb részei is. Amikor fiatalok vagyunk, végtelenül szeretjük a testvéreinket, de kétségtelen, hogy időről időre bosszúságot tudnak okozni. Ez lehet jó és rossz dolog is, a körülményektől függően. Kate és Richard úgy nőttek fel, hogy nagy távolság volt közöttük. Kate mindig is neheztelt Richardra, aki az öccse volt, mert az édesanyjuk nem sokkal a születése után meghalt. Az anyja halálát mindig is vele hozta összefüggésbe. Még akkor is, ha az anya olyan okokból halt meg, amelyeknek semmi köze nem volt a fiú születéséhez.

Richard az a fajta ember volt, aki mindig feldobta a hangulatot a laza és együttérző természetével. A nevetés sosem állt távol tőle, ha belépett egy szobába, és Kate mindig is irigyelte ezt tőle. Nem csak ezt, de úgy tűnt, hogy az apjuk, Lyle sokkal jobban szerette Richardot. Gyakran találták őket az apjuk irodájában filozófiai eszméket és nézőpontokat megvitatva, nevetgélve, és ahogy Richard egyre idősebb lett, minden este lefekvés előtt megittak egy esti kupicát. Kate nem tehetett róla, de úgy érezte, hogy kimaradt a kapcsolatukból. Lyle egyik gyermekét sem szerette jobban, de Kate-et mintha sosem érdekelték volna a vitás beszélgetések. Olyan szenvedélyesen rajongott a családi vállalkozásért, hogy állandóan arról fecsegett. Lyle csodálta az akaratát és a szorgalmát, de sajnos úgy tűnt, Kate ezt nem vette észre. Mindig igyekezett az öccsét felülmúlni mindenben, amit együtt csináltak. Mindezt abban a reményben, hogy az apjának tetszeni fog, és fényesebben ragyog majd, mint az öccse.

A házukban megváltozott az energia

Ahogy kezdtek egy kicsit idősebbek lenni, Richard észrevette, hogy valami nincs rendben a családjukkal, eltekintve a nővére szokásos civakodásától. Észrevette, hogy az apja hangulata kissé megváltozott, és teljesen titkolózóan viselkedett. Az apja általában mindent elmondott neki, de most visszautasította az éjszakai italra tett ajánlatokat, és bezárkózott az irodájába. Kate-nek is feltűnt apjuk távolságtartása, de mulatott rajta. Végre az öccse is megértené, milyen érzés, ha az apjukat kihagyják az ügyeiből.

Richard egy este elment az apja irodájába, és óvatosan bekopogott az ajtón. A nővére a folyosóról figyelte őt, és gúnyosan rászólt, hogy nincs otthon. Richard fájdalommal a szemében nézett rá, megkérdezte, miért tűnik mostanában olyan elégedettnek, amikor valami baj van az apjukkal. Furcsa kifejezés vonult át az arcán, de csak egy rövid pillanatra, mielőtt a tipikus maszkja visszatapadt volna. Gyorsan közölte, hogy egyáltalán nem örül, aztán megfordult, hogy visszamenjen a szobájába, és mormogott valamit az orra alatt.

Minden kiderült

Richard egy nap üzenetet kapott az apjától, amely meghívta őt és a nővérét vacsorára apjuk kedvenc éttermébe. Már jó ideje nem jártak ott, ezért Richard kíváncsi volt, miről lehet szó. Vajon itt megtudhatja, hogy mire készül az apja, és miért volt olyan titokzatos? Vad történetek kavarogtak a fejében, ahogy elképzelte, milyen híreket tartogat az apja a maga és Kate számára. Nem is sejtette, hogy mi fog következni. Megérkezett az étterembe, és Kate odakint fejezte be a cigarettáját. Az apjuk megvetette a dohányzás minden formáját, de Richard nem akart a háta mögött elárulni neki, és elrontani a titkát. Szerette Kate-et, függetlenül attól, hogy az évek során mindig is így bánt vele. Bólintott neki, amikor a férfi közelebb ért, és elnyomta a cigarettáját. Miután befújta magát parfümmel, várakozás nélkül besétált a házba.

Az apjuk evés utánig várt, hogy elmondja a nagy hírt, és Richard úgy érezte, hogy a világ összeomlik. Az apjánál halálos rákot diagnosztizáltak. Már nem volt sok ideje hátra. Kate egyáltalán nem reagált, csak ült csendben, és bámulta a pohár borát. Richard gyötrődött, nagyon szerette az apját, és a gondolat, hogy elhagyja őket, túl fájdalmas volt ahhoz, hogy szavakba öntse. Aznap este Lyle megkérte Richardot, hogy csatlakozzon hozzá egy esti italra. A férfi örömmel beleegyezett, és mindketten bementek az irodájába, majd becsukták az ajtót – Kate hallotta, ahogy becsukják maguk mögött az ajtót, és dühös lett. Kiderült, hogy Lyle-nak volt egy utolsó kívánsága. Arra kérte Richardot, hogy a maradék pénzét jótékony célra ajánlja fel, ha meghal, és Richard természetesen lekötelezte.

Ráhagyta a házat

Apjuk halála után Kate és Richard ismét találkoztak, de ezúttal az ügyvédjük irodájában, hogy megbeszéljék apjuk végrendeletét. Kate-nek rengeteg kérdése volt azzal kapcsolatban, hogy hova ment a pénz, és elvörösödött, amikor az ügyvédjük megemlítette, hogy Richard utasítást kapott, hogy adományozza el a pénzt. A lány olyan pillantást vetett rá, hogy a férfi úgy érezte, felrobban. A családjuk ügyvédje tovább magyarázta, hogy az apjuk eladta a részvényei nagy részét, és azt a pénzt is felajánlotta. Richard töltött egy pohár vizet az előttük álló kancsóból, és átcsúsztatta az asztalon a nővérének, akinek most már kidülledt a szeme. Richard arra gondolt, milyen hősies volt az apja, amiért ennyit adott a kevésbé szerencséseknek, és maradt még néhány részvényük, ami elég volt a kényelmes élethez. Kate az ingatlanokról kérdezett. Az ügyvéd lapozott egyet az iratgyűjteményében, és megköszörülte a torkát. Elmondta, hogy az apjuk úgy döntött, hogy a kétszintes birtokukat Kate-re hagyja, és Richardé lesz a birtok hátsó végében lévő nagy házikó. Kate megdöbbent. Meg volt győződve arról, hogy Richarddal meg kell osztozniuk a házon. Már azon gondolkodott, hogyan győzhetné meg a férfit, hogy adja el a birtokot, hogy ő vehessen magának egyet, tudván ezt.

Richard nem engedte volna el ilyen könnyen apjuk vagyonát. De végül egyedül Kate kapta meg a kastélyt, és Richardnak csak egy apró, lepukkant házikó maradt, ami elég messze volt a kastélyától ahhoz, hogy ne kelljen sokat foglalkoznia vele.

Richard talált egy rejtett szobát a kis házikójában

Richard az apja halála után először látogatott el az új házikójába. Végigjárta a ház minden egyes helyiségét, tanulmányozta a falakat, a szegélyléceket és a különböző burkolatokat, amelyeket ki kellett cserélni vagy fel kellett újítani. Ez egy költséges felújítás lesz, de elhatározta, hogy büszkévé teszi az apját – még halálában is. Amikor távozni készült, észrevett egy csapóajtót a konyha hátsó részében. Ez egy lépcsősorra nyílt, amelyről úgy vélte, hogy a pincébe vezet. Ezt furcsának találta, mert mindig azt mondták nekik, hogy ebben a házban nincs pince. Észrevette, hogy a csapóajtó belső oldalára egy boríték van ragasztva. Izgatottan látta apja firkáló kézírását. Neki volt címezve. A levélben az állt, hogy Richardnak mindent fel kell használnia, ami a pincében van. Miután lemászott, Richard teljesen megdöbbent attól, amit maga előtt látott.

Egy egész háznyi bútor volt, új és régi, de minden kiváló állapotban volt. A hozzá legközelebb álló asztalon egy újabb cetli volt az apjától. Az apja azt írta, hogy a nővére mindig is az anyagias dolgok híve volt, és ez ő volt, és ezért szerette. De tudta, hogy Richard vigyázni fog erre a házra. Valaha a nagymamájáé volt. Az üzenet azzal folytatódott, hogy a szobában lévő tárgyak között van egy széf, amelyben értékes ékszerek vannak, amelyek Richard dédnagymamájáé voltak, és amelyek nagyon kényelmes életet biztosítanának, és segítenének kifizetni a ház felújítását.

A végén

Végül mindkét testvér megkapta, amit akart, Kate megkapta az óriási kastélyát nagy kertekkel, Richard pedig a generációk óta öröklődő házikót. Kate végül kénytelen volt felosztani a földjét, mert a pénzügyei elapadtak, és nem tehetett mást, mint hogy kémkedett az öccse után, aki most boldogan élt a feleségével és két gyermekével a birtok hátsó részén lévő kis házikóban.

Kate sosem értette, hogyan lehetett neki ilyen kevés, és mégis ilyen boldog. Egy biztos, Richard sosem a pénzbeli értéke miatt értékelte a vagyont, hanem inkább azért, hogy az apjuk ennyi erőfeszítést tett ennek megszervezéséért, mielőtt megkérte volna, hogy az összes pénzét jótékony célra ajánlja fel. Most már érthetővé vált Richard számára apjuk minden titokzatos viselkedése, végig ezt tervezte neki.

Ezt a történetet egy eredeti fikció ihlette. Bármilyen hasonlóság a történet és a valós személyek között pusztán a véletlen műve.