Mindenki az idős hölgyre mutogatott az étteremben, de egy gazdag nő közbelépett és elképesztő dolgot tett

Az idősebb nő bement egy puccos étterembe, de a pincérnő udvariatlan volt vele, mert szerinte ez a hely túl drága neki. Ekkor egy másik vendég meglepte az egész éttermet.

Mrs. Agatha Palmer éppen hazafelé tartott, mikor megállt egy étterem előtt. Puccos hely volt, az Acapella, és mindig is ki akarta próbálni, de sosem volt rá ideje.

Szerencsére nemrég jött ki a bankból, és volt nála pénz. Ma van a nap! gondolta vidáman, és belépett. Több vendég is ebédelt, de a hely nem volt különösebben zsúfolt. A háttérben dzsessz szólt.

“Üdvözöljük az Acapellában! Egyszemélyes asztal?” – köszöntötte az egyik pincérnő.

“Igen, kérem” – válaszolta Palmer asszony. A hostess előkapott egy étlapot, és egy asztalhoz vezette, de Mrs. Palmer észrevette, hogy ráncolja a homlokát. A nő magára erőltetett egy mosolyt, és elsétált.

“Jó napot, a nevem Wendy, és én leszek a szolgálója… ööö…”- mondta a pincérnő, amikor az asztalhoz ért, de valamiért dadogott. “Mit… mit hozhatok önnek?”

“Á, igen. Wendy, tudnál ajánlani valami könnyű és nem túl drága ebédet?” – kérdezte Mrs. Palmer.

“Nos, talán újra meg kellene néznie az étlapot. Ott vannak az árak” – mondta Wendy, miközben grimaszolt.

“Hűha! Kaphatnék egy pohár vizet, amíg átnézem?” – kérte Mrs. Palmer, miután meglátta az étlap árait. Harminc dollár volt nála, de a legolcsóbb étel ötven dollárba került. Hogy lehet ez a hely ennyire drága?

Zavarba jött. Most már értette, miért nézett rá furcsán a hostess és a pincérnő. Az egyszerű ruházatából tudták, hogy ez az étterem túl drága neki.

A pincérnő visszatért a pohár vízzel. “Tessék, asszonyom. Eldöntötte már, hogy mit rendel?” – kérdezte a pincérnő.

“Még nem. Kaphatnék még egy kis időt?” – időt akart nyerni, hogy kitaláljon egy kifogást a távozásra. Szégyellte elmondani, hogy nem engedheti meg magának az étkezést. Már így is elítélték őt.

“Persze, semmi baj. Ott leszek, ha szüksége lesz rám” – mondta Wendy, és a pultra mutatott. Elsétált, és beszélgetni kezdett a másik alkalmazottal. Közben Mrs. Palmer az étlapot nézegette, és azon gondolkodott, hogy rendelhetne-e desszertet.

Egy fagylaltos brownie 28,99 dollár volt, ami egy ilyen egyszerű desszertért kicsit túl drágának tűnt. De meg akarta venni, hogy elkerülje a szégyent, hogy evés nélkül távozzon.

Wendy már sejtette a szorult helyzetét, tudta, hogy ez az idős hölgy az idejét vesztegeti. Tovább beszélgetett a barátnőjével, Emilyvel, aki ebben a műszakban az étterem vezetője volt. Tudta, hogy a hölgy nem fog enni semmit.

Sajnos Wendy és a hostess nem vette észre, hogy a zene elhallgatott. Az étteremben a legtöbb vendég elment, és a hangjuk visszhangzott a helyiségben. Egy különleges vendég hallotta, amint Mrs. Palmerről beszéltek.

“Annak a nőnek nincs annyi pénze, hogy itt bármit is egyen. Csak az időmet vesztegeti az étlap nézegetésével” – mondta Wendy Emilynek.

“Igen, én is így gondoltam, amikor üdvözöltem, de nem tagadhatjuk meg tőle a belépést” – mondta Emily.

“Bárcsak megtehetnénk, vagy legalább az embereknek tudniuk kellene, hogy ez egy drága hely” – folytatta Wendy.

“Elnézést, kisasszony?” – hallotta Wendy amint egy másik vendég, Georgia Terrell szólítja, és odasietett hozzá.

“Igen, Ms. Terrell. Hozhatok még valamit?” – Ms. Terrell az egyik törzsvendégük volt, és egy jómódú nő a városban. Mindig hatalmas borravalót hagyott a felszolgálóknak, és szinte mindenkit ismert a személyzetből.

“Wendy, kérlek, vidd ki annak a nőnek a legdrágább előételt, főételt és desszertet, a megfelelő borral együtt” – mondta Ms. Terrell.

“Természetesen, azonnal” – mondta Wendy, és sietett leadni a rendelést. Amint elkészült, felkapta az előételt, és az idős hölgy asztalához vitte.

“Ezt nem én rendeltem. Nem engedhetem meg magamnak” – mondta Mrs. Palmer, és eltolta magától a tányért.

“Ne aggódjon, asszonyom. Valaki már kifizette az étkezését” – mondta Wendy, és Ms. Terrell felé mutatott.

“De miért?” – kérdezte Mrs. Palmer.

“Ezt Ms. Terrelltől kell megkérdeznie, de ő egy nagyon nagylelkű asszony. Jó étvágyat!” – tette hozzá vidáman a pincérnő, és távozott.

Mrs. Palmer elkezdett enni, és minden egyes falatnál gyönyörködött. A főétel ugyanolyan finom volt, a desszert pedig isteni. Miután befejezte az étkezést, felállt, és odalépett Ms. Terrellhez.

“Nem tudom eléggé megköszönni. De megkérdezhetem, hogy miért fizette ki?” – kérdezte Mrs. Palmer.

“A nagymamám nevelt fel, és akkoriban nem volt sok pénzünk. Megígértem neki, hogy őrülten sokat fogok dolgozni, és elviszem a város legmenőbb helyeire. Sajnos, mire meglett a pénzem, a nagymamám elhunyt” – magyarázta Ms. Terrell.

“Ó, őszinte részvétem” – suttogta Palmer asszony, és könnybe lábadt a szeme.

“Köszönöm. Mivel sosem tudtam betartani az ígéretemet, szeretek visszaadni másoknak” – fejezte be.

Mrs. Palmer még egyszer megköszönte, és mosolyogva távozott.

“Wendy, soha többé nem akarom hallani, hogy így beszélj egy ügyfélről. Mindenki megérdemli a tiszteletet” – szidta meg a pincérnőt Terrell asszony, amikor az a számláért ment.

“Igenis, asszonyom. Sajnálom” – mondta Wendy legyőzötten.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • A véletlenszerű kedvesség megváltoztathatja valaki életét. Mrs. Palmer soha nem fogja elfelejteni Ms. Terrell kedves gesztusát, vagy azt, hogy miért tette.
  • Mindenkivel bánj tisztelettel. Az étterem személyzetének tisztelettel kellett volna bánnia Mrs. Palmerrel, de elítélték őt, mert nem volt gazdag ügyfél.

Oszd meg ezt a történetet családoddal és barátaiddal. Lehet, hogy feldobja a napjukat és inspirálja őket.

Ezt a cikket a mindennapi életéből vett történetek ihlették, és egy profi író írta. A nevekkel és/vagy helyszínekkel való bármilyen hasonlóság pusztán a véletlen műve. Minden kép csak és kizárólag illusztrációs célokat szolgál.