Ne tegyél többet WC-papírt az ülőkére a nyilvános illemhelyeken!

Azt hiszed, ezzel megelőzöd a fertőzést, de épp ellenkezőleg!

Azt gondolod, ha WC-papírt teszel az ülőkére, azzal gátat képezel a bőröd és a baktériumok között. Azonban az igazság egészen más. Soha ne tegyél többé WC-papírt az ülőkére. A WC-ülőkét ugyanis nagyon ügyesen megtervezték.

A speciálisan erre kialakított ülőkék nem felelnek meg a baktériumok életfeltételeinek, így a baktériumok nem tudnak szaporodni a WC-ülőkén, ezáltal nem annyira ártalmasak a bőrrel való érintkezéskor. Azonban nem ez a helyzet a WC papírral.

Majdnem minden ember lemossa a WC-t használat után (vagy előtt), de senki sem csukja le a WC fedelét. Ezért a baktériumok az egész teremben elszaporodnak, akár két méter magasságban is. A WC-papírt is elérik. Sőt, ellentétben a WC-ülőkével, a WC papír ideális hely a baktériumok számára. Ezért szerencsés, ha minél kevesebb papír érintkezik a bőröddel.

Amennyiben lehet, használj kevés WC-papírt a nyilvános illemhelyeken – de a legjobb, ha inkább papírzsebkendővel helyettesíted.

A szakértők tehát azt tanácsolják, hogy ezután ne alkalmazzuk ezt a módszert. Kivéve természetesen, ha van nálunk saját papír.