Nem tudta sétálni vinni a fiát a mozgássérült édesapa, diákok építik neki kerekesszékes babakocsit

Egy csoportnyi iskolás gyerek egy olyan speciálisan épített kerekesszékkel lepte meg a mozgássérült édesapát, amellyel könnyedén sétálni viheti a hordozóban lévő újszülött kisfiát.

A szóban forgó újdonsült édesapa, a 37 éves Jeremy King, még 2017. során egy rosszul sikerült agyműtét következtében bénult le részlegesen, és azóta is legnagyobb bánata az volt, hogy hogyan segíthetne várandós feleségének, a 32 éves Chelsie Kingnek a baba megszületése után.

A tanárnőként dolgozó Chelsie azonban olyan remek gyerekeket tanít az egyik Maryland-i iskolában, hogy az osztályközösség a probléma hallatán azonnal egy olyan kerekesszék ötletén kezdte törni a fejét, amely segíthetne Jeremynek a gyerekgondozás során.

Fotó: Non The Movement/Facebook

A kisbaba megszületése után pár héttel már meg is valósult a babakocsi-kerekesszék hibrid változata, és a végeredmény egészen meghatotta Jeremyt.

„Annyira elérzékenyültem, nagyon örvendtem neki, hiszen ez tényleg olyasvalami, ami nagyban segíti a függetlenségemet a gyereknevelés terén is. Ezzel a székkel olyas dolgokra is esélyt kapok, amire azelőtt sosem sikerült volna. Óriási mozgásszabadságot ad az egész családnak.” – mondta a férfi.

A középiskolai amatőr színjátszókor vezetőjeként is dolgozó Chelsie így nyilatkozott: „A legnagyobb ajándék látni Jeremyt önfeledten és függetlenül a picivel. A műtét fenekestől felfordította az életünket és nagyon nehéz volt elfogadni a kialakult helyzetet, nehéz volt felülkerekedni a kihívásokon, de a szülőség most újabb feladatok elé ellátott bennünket. Ezzel a szerkezettel olyan egyszerű dolgot kapott a családunk, mint a közös sétálás öröme, amibe mások bele sem gondolnak, hogy mekkora ajándék lehet.”

Fotó: Bullis School/Facebook

Jeremy sorsa 3 hónappal az eljegyzésük után vett gyökeres változást, hiszen a 2017 októberében történt műtét miatt örökre lebénult végtagjainak egy része.

A fiatal pár már jó ideje kutatja a babakocsi-kerekesszék ötvözetének megoldását, de sokáig semmilyen szerencsével nem jártak. Ám Chelsie egyik kollégája, Matt Zigler, aki az iskola technológiai laborjának koordinátoraként dolgozott egy remek tervvel állt elő, amibe rögtön be is vonták az iskola diákjait, hiszen remek közös célnak ígérkezett a terv megvalósítása. És valóban a munka során a gyerekek között remek szociális kapcsolatok épültek ki.

Fotó: Bullis School/Facebook

A kis csapat a helyi tűzoltóságtól kért kölcsön olyan szerszámokat és anyagokat, amelyekkel megvalósíthatták a szerkezetet, majd a legtöbb alkatrészt 3D nyomtatással hozták létre.

A WheeStroll névre keresztelt jármű végleges és használható változata rögtön néhány héttel a kisbaba március 4-i születése után látta meg a napvilágot.

„Reméljük, hogy a történetünk sok emberhez eljut, hogy láthassák, hogy ha nehézségekbe is ütköznek, találhatnak rá megoldást akár otthon is. Személyesen is köszönettel tartozom a diákok kitartó munkájáért, akik észrevették a nehézségeimet és kifejlesztették ezt a remek szerkezetet.” – tette hozzá Jeremy, aki most már önfeledten élvezheti az apaság örömeit.