„Nem voltam hajlandó átadni a székem egy terhes nőnek – azt tanácsoltam, helyette üljön a földre”

Egy férfi hatalmas vitát váltott ki az interneten, miután nem volt hajlandó átadni az első sorban elfoglalt helyét egy „jogosult” terhes nőnek, aki megkérte, hogy menjen arrébb – de azt állítja, hogy jogos oka volt erre.

Bár gyakran tanítják, hogy segítsünk a kiszolgáltatottabbaknak, a férfi azt állítja, hogy jó ürügye volt arra, hogy visszautasítsa az első sorban elfoglalt helyét.

A férfi a Reddit-en mesélte el történetét, érveivel magára haragította az olvasókat.

„Az unokaöcséim ma reggel mindketten elballagtak a középiskolából, én pedig elöl akartam ülni, ezért táboroztam egy kicsit a bejárat előtt. Magammal vittem az összecsukható kempingszékemet és a fejhallgatómat, hogy hallgathassam a kedvenc műsoromat” – kezdte történetét a férfi.

„Körülbelül 40 perccel azelőtt, hogy az iskola beengedett volna minket, egy terhes nő állt be mellém, mivel valaki beengedte a sorba (feltételezem, a párja)”.

„Öt perc után megkérdezte tőlem (bevallom udvariasan), hogy megkaphatná-e a székemet, mivel neki nehéz lesz végig állni. Mondtam, hogy nem, sajnálom, nekem nagyobb szükségem van rá (rossz a lábam/térdem)” – írta a férfi, ám itt még nincs vége a történetnek.

„Két percen belül újra megkérdezte, és a válasz ugyanaz volt. Ő azonban kicsit mérges lett rám, és azt mondta, hogy egész idő alatt nehezen fog állni, és megkérte a társát, hogy szóljon nekem” – idézte a férfi szavait a Mirror.

A férfi megkérte rá, hogy adja át a helyét, ám ismét elutasítást kaptak.

„Azt válaszoltam, hogy sajnálom, de nekem nagyobb szükségem van rá, és azt javasoltam, hogy várjon a kocsijukban, vagy üljön le a földre. Ekkor a a férje egyenesen baromnak nevezett, majd elmentek. Én lennék a barom?” – kérdezte a felhasználókat a férfi.

A férfi története több mint kétezer hozzászólást generált, az embereket rendkívül megosztotta a történet, viszont a legtöbben a férfinak adtak igazat.

„Nem voltál hajlandó lemondani a magaddal vitt székről, mert saját egészségi állapotod miatt volt rá szükséged. Együtt érzek a nővel, de neki és a partnerének saját széket kellett volna vinniük, és nem feltételezni, hogy joguk van a székedre” – írta valaki a fórumon.

„Ha terhes vagy, és több mint fél órát fogsz várni, készülj fel, és ne várd el, hogy idegenek, akiknek esetleg saját problémáik vannak, átadják a helyüket” – írta egy másik.

„Furcsának találtam, hogy az emberek folyamatosan felajánlották a helyüket, amikor terhes voltam. Még akkor is, ha úgy döntöttem, hogy állok, mert irodai munkám miatt jobb volt egy ideig állni. Egyszer el kellett foglalnom a széket, és végig kellett ülnöm egy megbeszélést, mert a felajánló személy annyira ideges volt, hogy álltam. Tudom, hogy kényelmetlenül néz ki, de valójában jobb állni, ha egy gyermek nyomja a belső szerveidet” – írta egy harmadik.

Ti miként cselekedtetek volna? Átadtátok volna a széketeket? Forrás