“Nem voltam hajlandó helyet cserélni egy kisgyerekes anyukával a repülőn – Fizettem érte”

A férfi heves vitát váltott ki az utasok között és a közösségi médiában, amikor nem volt hajlandó elcserélni a helyét, hogy szívességet tegyen egy kisbabával utazó családnak. Az édesanya megkérte, hogy cseréljen helyet a férjével, de a férfi erre nem volt hajlandó, mondván, hogy fizetett az extra lábhelyért.

Az incidens egy 10 órás, Európából Ázsiába tartó repülőút során történt, és a férfi később a Redditen is beszámolt róla. Elmagyarázta, hogy a feleségével fizettek az extra lábhelyért, ami csak az első sorban található üléseknél érhető el, és amikor egy kisgyerekes édesanya megkérte, hogy költözzön egy sorral hátrább, nem volt hajlandó lemondani a helyéről – írja a Mirror.

„A feleségemmel a múlt héten egy 10 órás repülőúttal utaztunk Európából Ázsiába. Jó előre lefoglaltuk a jegyeinket, és sikerült is lefoglalni a kívánt helyeket – két helyet az első sorban. Fizettünk ezekért az ülésekért, mivel hosszú volt az út, és extra lábhelyet akartunk” – magyarázta a férfi a Redditen.

„Amikor felszálltunk, egy nő ült a középső ülésen, a karjában egy csecsemővel. Még mielőtt feltehettem volna a táskámat a csomagtérbe, odafordult hozzám, és megkért, hogy cseréljek helyet a férjével. Ezután a második sorban ülő férjére mutatott, és azt mondta, a férjének mellette kell lennie, hogy segítsen a babával.

A feleségem csendben maradt, míg én udvariasan, de határozottan elmondtam a nőnek, hogy sajnos, mivel a férje helye a második sorban van, nem cserélek vele, mivel külön fizettem az extra lábhelyért.”

Az édesanya ezután a légiutas-kísérők segítségét kérte, de a férfi nekik is elmondta, hogy nem hajlandó lemondani a helyéről. Végül sikerült találniuk két másik helyet az első sorban, ahová a házaspár hajlandó volt átülni, így mindenki elégedett volt a helyével. De a helyzet akkorra már meglehetősen feszült volt, és miután átültek, a férfi hallotta, hogy az édesanya még egy ideig megjegyzéseket tesz rá a férjének.

„Amikor elmeséltem az esetet az anyósoméknak, azt mondták, hogy egyszerűen el kellett volna cserélnem a helyemet, mert egy kisbaba volt velük, és az egész beszélgetés más irányt vett a gyerekvállalással kapcsolatban. A feleségem egyetért velem abban, hogy az ő rossz tervezésük nem a mi problémánk, és ha nem lett volna két szabad hely, a helyünkön kellett volna maradnunk” – mesélte a férfi.

A Reddit felhasználókat megosztotta a történet, és bár sokan szimpatizáltak a kisgyerekes édesanyával, mások kiálltak a férfi mellett, és azt mondták, joga volt ahhoz az üléshez, amiért fizetett.

„A baba születése még nem jogosít fel automatikusan arra, amire vágysz, különösen azért, mert a foglalás előre történik, és nekik is volt elég idejük arra, hogy ugyanúgy megtervezzék az utat, mint neked” – írta az egyik hozzászóló.

„Fizettél azért az ülésért és az extra lábhelyért. Nem voltál köteles cserélni. Ha a férjével akart ülni, akkor egymás melletti üléseket kellett volna foglalnia” – tette hozzá egy másik felhasználó.