Ő Liener Márta, a Sugár-lány – eltelt 40 év, és ennyit változott – fotó

„Néha még most is felismernek az utcán, pedig már 35 éve nem modellkedem. Az az igazság, hogy a Sugár háziasszonyának lenni legalább annyira volt előny, mint hátrány. Mivel akkoriban mindennap látható voltam a televízióban, a személyemet az áruházhoz kötötték, így más cégek nem hirdettek velem”

– Mesélte a Meglepetés Magazinnak. Fotó alatt a cikk folytatódik

Modellkedés közben kipróbálta magát énekesnőként is Sütő Enikővel, Halász Icával.

Delhusa Gjonnal, Szikora Róberttel munkakapcsolata volt, Flipper Öcsivel meg akkoriban egy párt alkottak. De nem lett Öcsi felesége. Bár szép emlékként őrzi azt az időszakot – mégis szakítottak.

Aztán megismerkedett egy férfival, s megszületett Miklós fia 1987-ben. Ő a társa a Hollywood Casting ügynökségen. Fotó alatt a cikk folytatódik

„Szereplőket válogatunk mozifilmekhez, televíziós sorozatokhoz és reklámfilmekhez. Például az Oscar- díjas Saul fiához, a Gucci divatmárka reklámfilmjéhez, a Nyugati nyaralás című mozifilmhez és számos itthon forgatott amerikai produkcióhoz mi adtuk a statisztákat, színészeket. Szeretem a munkámat, ami kiszámíthatatlan időbeosztású, de legalább nem egysíkú.”

Fotó alatt a cikk folytatódik –

És bizony már nagymama is Miklós által. Két és fél éves az unokája – ami kész csoda: egy kislány. Mindent csinál, ami egy nagymamához illik és élvezi is, de nagyon.

Kisebbik fia Martin Londonban él, zenei karrierjén dolgozik.

Végül Mártának negyedik házassága lett az igazi, 23 éve élnek együtt jóban-rosszban.

Világító szürkés zöld szeme rabul ejtette a hetvenes évek TV-nézőit – függetlenül attól, hogy melyik nemhez tartoztak. Két metsző foga közötti kis rés csak még érdekesebbé tette megjelenését. Vonzó Egyéniség.

A nyolcvanas évek egyik legismertebb reklámarca volt. És ami a legnagyobb szó: meg is maradt emlékezetünkben. – Fotó alatt a cikk folytatódik

Liener Márta szakközépiskolát végzett, majd Tanítóképzőbe járt, tanított is, mégpedig három és fél évet mégpedig Óbudán a Czabán Samu Általános Iskolában. Magyar nyelv- és irodalmat. Közben pedig tándalénekes-képző stúdióba járt.

Liener Márta a SUGÁR Üzletközpont háziasszonya volt. A Magyar Hirdető által került a Sugár Üzletközpont látókörébe. A reklám forgatókönyvét Kenyeres Gábor írta, Sztevanovity Dusánnal együtt. Dusán volt az, aki rávette, hogy legyen az üzletközpont reklámarca.

Vonzotta a tekinteteket, első pillanattól kezdve rendkívül színpatikus volt a közönségnek.

Természetességével, apró szépséghibájával, ami igazából szexepiljévé vált – közelebb került az átlagemberekhez.
Amúgy is abban az időben tűnt fel a reklámfilmekben, amikor még újdonságként néztük – szabályos kis külön műsor volt, a gyerekek diadalordítással vonultak be egy-egy reklámblokk kezdetén, hogy végre…

Annak idején, még az Egymillió fontos hangjegy c. műsorban ismerkedtek meg. Modellként, műsorvezetőként, énekesnőként tevékenykedett. Amúgy jóval korábban énekelt már, mint hogy modell lett volna.