Öt gyerek életét mentette meg egy tűzből a pizzafutár, az ötödikkel kiugrott az ablakon

Egy 25 éves pizzafutár, Nicholas Bostic négy gyereket mentett ki egy lángoló házból, majd végül, mikor már a szervezete telítődött a füsttel, az ötödikkel kiugrott az ablakon.

Nicholas éjfél körül ment el épp a ház előtt, és látta, hogy magas lángok csapnak fel a lakásban, és füst gomolyog mindenhol. Arra gondolt, hogy nem pazarolja az időt a riasztásra, inkább ő maga intézkedik.

A hátsó ajtón ment be a házba, majd gyorsan felfutott az emeletre, ahol négy riadt gyereket talált. Gyorsan kimenekítette őket, nem volt sok ideje, mivel a lángok egyre inkább kezdtek elhatalmasodni.

Miután gond nélkül kijutottak a házból, a gyerekek figyelmeztették, hogy az egyik testvérük még az épületben van. Minden lehető helyett végignézett, azonban sehol sem találta a gyereket, miközben az emeletre vezető lépcső kezdett elszenesedni.

Nicholas ekkor arra gondolt, hogy inkább az ablakon ugrik ki, ahelyett, hogy kockáztatná az életét. Kinyitotta az ablakot, és már ugrásra készen állt, amikor gyereksírást hallott a földszinti hálóból. Egy percig sem gondolkodott, gyorsan áthatolt a sűrű füstön, és szerencsére épségben le tudott menni a megrongálódott lépcsőn.

Öt gyerek életét mentette meg egy tűzből a pizzafutár, az ötödikkel kiugrott az ablakon
Fotó: Facebook

Ölbe vette a síró gyereket, az ingével eltakarta a száját, hogy a sűrűn gomolygó füst ne jusson be a tüdejébe, visszavitte az emeletre, és gondolkodás nélkül kiugrott vele.

A férfit és a gyerekeket kórházba szállították, szerencsére túl vannak a szükséges vizsgálatokon, és pár nappal később már ki is engedték őket.

“Nicholas Bostic hősies cselekedetének köszönhetően 5 gyerek életét mentette meg. Az eset során tanúsított önzetlensége inspiráló, és sokakat lenyűgözött bátorságával, kitartásával és rendíthetetlen higgadtsággal szállt szembe a veszéllyel. A Lafayette-i rendőrség képviselői és a polgármester Tony Roswarski örökké hálás lesz Nicholas közbelépéséért, és nyilvánosan is szeretné kifejezni elismerését” – írták egy hivatalos közleményben.