Pásztor Erzsi: „86 éves vagyok, de szeretnék még jó pár évig működni”

Pásztor Erzsi, a Kossuth- és Jászai-díjas színművésznő, hosszú idő után, csaknem három évvel a COVID-19 járvány kezdete után, eldöntötte, hogy leveszi a maszkot. 2020 óta nagyon ügyelt rá, hogy ne kapja el a főleg az idősekre veszélyes koronavírust.

A színésznő korábban maszkban és kesztyűben járt mindenhová, a kesztyűt pedig minden nap fertőtlenítőszeres vízben mosta ki, hogy minimalizálja a fertőzés kockázatát.

„Be vagyok oltva, de így is védekezem a vírus ellen. Néhány nappal ezelőtt úgy döntöttem, nem járok többé maszkban a piacra és máshova sem, pedig eddig nagyon szigorú voltam magammal. Ha nézőként mentem színházba, ott is viseltem a maszkot” – mondta a Blikknek Pásztor Erzsi.

A maszk elhagyása nem jelenti azonban, hogy Pásztor Erzsi teljesen elhanyagolná az egészségét. Húsvétkor megbetegedett, nem koronavírus volt a felelős, hanem egy egyszerű megfázás, melyet a színházban szerzett. „Ettől függetlenül nem vagyok óvatlan. Napokig rosszul éreztem magam, ezért a biztonság kedvéért a héten elmentem tüdővizsgálatra, ahol megnyugtattak, hogy semmi baj nincs” – tette hozzá.

A művésznő számára nem idegen a természetes gyógymódok alkalmazása sem. „Gyömbér, méz, citrom és fokhagyma összekeverve, igazi gyógyszer! Vitaminokkal is támogatom a szervezetem, és igyekszem tömegbe nem menni. Ha pedig muszáj, maszkot húzok” – osztotta meg a titkát Pásztor Erzsi.

„Mindenesetre vigyázok magamra, szeretnék még jó pár évig működni” – zárta gondolatait Pásztor Erzsi, aki nemrégiben új szerepben debütált a Turay Ida Színházban, a “A medve nem játék!” című darabban.