Szándékosan cukrot szórt a padlóra. Először azt hittem, elment az esze, de mióta kipróbáltam, én is követem a példáját!

Első hallásra nem tűnik okos ötletnek szándékosan szétszórni a cukrot a lakásban, azonban eláruljuk, hogy itt egy ősi háztartási praktikáról van szó, amely generációkon keresztül öröklődött át, mígnem a hasonló megoldásokat kiszorították a mesterséges és drága, a környezetre veszélyes vegyszerek.

Az alábbiakban néhány ősi háztartási praktikát osztunk meg.

1.) Gondot okoz, hogy a főzés, étkezés után egyes élelmiszerek szagát átveszi a kezed bőre, és nem tudsz attól megszabadulni? Ezen a sima kézmosás nem segít, azonban nagyon egyszerű megoldani. Csupán egy evőkanál cukrot kell adnod a folyékony kézmosó folyadékhoz, és az nem csak a szagtól szabadít meg, de egyfajta bőrradírként is szolgál: hatására selymesebb, jobb tapintású lesz a kezed.

2.) Mosogatószer helyett kiválóan használható, vegyszermentes megoldás, ha 3:1 arányban cukrot és sütőport keversz össze, majd azt felvizezed olyan szinten, hogy egy pépet kapj belőle. Amint ez a (lehetőleg nem túl híg állagú) házi szer kész van, ugyanúgy a mosogatószivacsra kell tenned, mintha csak mosogatószert használnál. Az arányokon kísérletezgethetsz, hogy hogyan tisztít a legjobban.

3.) Padlótisztításhoz 4:1 arányban keverj össze ecetet és cukrot, és egy puha ronggyal töröld át a padlót ezzel a házi szerrel. Megszabadít a nehezebben eltávolítható foltoktól: a cukor itt is szinte radírként működik! Fa és csempe felületeken is remek segítő társad lehet!

4.) Problémát jelentenek a rozsdás felületek? Mindössze egy citrom levét kell kifacsarnod, hozzáadnod három evőkanál cukrot, és ezzel a keverékkel átdörzsölnöd a rozsdás felületeket. Volt rozsda, nincs rozsda!

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is tudjanak róla!