Szegény rakodómunkás egyedül neveli fogyatékos fiát, egy nap megtudja, hogy a fiú nem az ő gyereke

Egy férfi azzal küzd, hogy felnevelje egyetlen fiát, aki agyi bénulással született. Évekkel később rájön, hogy nem ő a fiú biológiai apja. Vajon folytatja-e a fiú nevelését, vagy elhagyja a fiút?

Scott és Dale a legjobb barátok voltak. Mindent együtt csináltak, és ha egyszer észrevetted az egyiket, magától értetődő volt, hogy a másik a közelben van. Együtt nőttek fel, és barátságuk felnőttkorukban is folytatódott.

Még ugyanabba a lányba is beleszerettek. Ivy már évek óta barátok voltak Scott-tal és Dale-lel, de nem vette észre, hogy mélyebb érzelmeket táplálnak iránta.

Miután bevallották, hogy szerelmesek belé, nem tudta, mit tegyen. Hogyan kellett volna választania a legjobb barátai között? Szerencsére a választást már meghozták számára, amikor Dale elment a hadseregbe. Ő és Scott hátramaradtak, és közös életet kezdtek.

Dale-nek nem volt könnyű elfogadnia, hogy a lány Scottot választotta, ezért legjobb barátjával évekig nem beszéltek egymással. Scott és Ivy folytatták az életüket, és családot alapítottak.

El voltak ragadtatva, amikor megtudták, hogy első közös gyermekük lesz, és a hír futótűzként terjedt a környéken. Sajnos a dolgok nem a tervek szerint alakultak.

Amint megérkezett a baba, Kyle, az újdonsült szülők megtudták, hogy agyi bénulásban szenved. A tünetek kezdetben nem jelentkeztek, de amint Kyle elkezdett nagyra nőni, nyilvánvalóvá vált, hogy az állapota is fennáll.

Ivy nem állt készen arra, hogy egy ilyen állapotú fiút neveljen, ezért elmenekült, így Scottra maradt, hogy egyedül gondoskodjon a babájukról.

A nő soha nem tért vissza, hogy lássa a gyermekét, és évekkel később Scott megtudta, hogy a nő meghalt egy szörnyű közúti balesetben.

Scott az építőiparban dolgozott rakodóként, és a munka nem fizetett sokat. Másrészt a fia állapotának kezelése és menedzselése sokba került neki. Alig tudott megélni, de mindent megtett.

Egyszer sem panaszkodott. A fia állapota ellenére Scott elszántan azon volt, hogy csak a legjobb életet adja neki. Az volt az álma Kyle számára, hogy főiskolára járhasson.

“Lefuttattunk néhány tesztet Kyle-on – mondta az orvos, és átnyújtott Scottnak egy barna borítékot a teszteredményekkel. “És úgy tűnik, hogy előrelépést értünk el.”

Scott mosolyogva bontotta ki a borítékot, de a mosolya elhalványult, amint meglátta a teszteredményeket. “Doktor úr, ez nem lehet igaz. A vércsoportja különbözik az enyémtől és az anyjáéhoz képest. Ez mit jelent?”

“Biztos benne?” – kérdezte az orvos, miközben kivette Scott kezéből a papírokat.

“Igen, doktor úr. Utálok paranoiás lenni, de jelentheti-e ez azt, hogy Kyle nem az én fiam?”

“Lehetséges, de ezt csak egy DNS-teszt bizonyíthatná minden kétséget kizáróan.”

Scott közölte az orvossal, hogy ő és Kyle DNS-tesztet fognak csináltatni. És bár remélte, hogy téved az egészben, a megérzései mást súgtak neki.

Néhány napot kellett várniuk az eredményekre, Scott életének leghosszabb napjait. Végül eljött a nap, és Scott a kórházba sietett, hogy átvegye az eredményeket. Remélte a legjobbakat, de felkészült a legrosszabbra is.

És amikor kinyitotta a borítékot a DNS-eredményekkel, a szíve összeszorult. Ő és a fia nem egyeztek meg. Kyle nem az ő fia volt. A kisfiú, akit az elmúlt 12 évben egyedül nevelt, nem az ő fia volt! Hogyan volt ez lehetséges?

Ahogy aznap este otthon ült, és a nemrégiben felfedezett dolgok miatt érzett bánatában vergődött, eszébe jutott, hogy Dale mennyire szerelmes volt Ivyba. Lehet, hogy…

“Nem, nem hiszem, hogy az lehet. Nem tennének ilyet a hátam mögött” – vigasztalta magát Scott.

Ő azonban a telefonjáért nyúlt, és tárcsázta Dale számát. Több mint egy évtizede nem beszéltek utoljára, és tudta, hogy a hívása sokkolni fogja Dale-t. De ezt meg kellett tennie.

“Halló, Dale? Scott vagyok. Tudom, hogy évek óta nem beszéltünk, de valamit kérdeznem kell tőled”.

“Scott? Micsoda meglepetés! Hogy voltál ennyi éven át?”

A régi barátok egy darabig beszélgettek, bepótolták az elmúlt évek életét, és amikor már tisztában voltak egymás életével, Scott feltette a nehéz kérdést. “Dale, lehet, hogy ez nem tűnik helyénvalónak, de te és Ivy valaha is… tudod? Csináltam egy DNS-tesztet, és Kyle nem a biológiai fiam”.

“Ó, Scott, igen, csináltunk, mielőtt elmentem a hadseregbe, de ez csak ennyi volt”.

“Nos, lehetséges, hogy ő a tiéd!”

Dale egy pillanatra elhallgatott, mielőtt elismerte, hogy Kyle valóban az ő fia lehet. Scott számára nehéz volt elfogadni ezt az igazságot, de mi más választása volt?

Aznap este Scott az ágyban feküdt, és képtelen volt elaludni. Annyi minden járt a fejében, miközben forgolódott. Úgy nevelte fel Kyle-t, mintha a sajátja lett volna, az életét annak szentelte, hogy csak a legjobbat adja a gyermekének. És most, hogy rájött, hogy nem is az ő fia? Ez kemény csapás volt.

De most, hogy tudta az igazságot, úgy döntött, az lesz a legjobb, ha Kyle a biológiai apjával nő fel.

Néhány nappal később Scott és Kyle megérkeztek Dale házához, és miközben a kocsiban ültek, Scott elmagyarázta Kyle-nak, hogy az a férfi, akinek a házába most belépnek, a biológiai apja, és hogy Kyle attól a naptól kezdve vele fog élni.

Miután Dale behívta őket, a két egykori barát egy darabig beszélgetett, mielőtt Scott elnézést kért, és távozni akart. Kiviharzott a házból, beült a kocsijába, és elindult.

Ekkor azonban a visszapillantó tükörből meglátta a kerekesszékben ülő Kyle-t, aki követte az autót, és látszólag sikoltozott. Azonnal megállította a kocsit, és hallotta, ahogy Kyle azt kiáltja: “Apa, ne hagyj itt!”.

Tudta, hogy Kyle szereti őt, de a szavak váratlanul érték, és örömkönnyeket csaltak a szemébe. Kiszállt a kocsiból, visszarohant Kyle-hoz, és letérdelt a fiú elé.

Átölelte Kyle-t, és a vállára sírt: – Ó, Kyle, sajnálom. Soha többé nem megyek el mellőled! Tudom, hogy biológiailag nem vagy az enyém, de ettől függetlenül a fiam vagy, és szeretlek!”

Ezzel egy időben Dale kijött a házból, és a kibontakozó érzelmes jelenetet látta. Várt egy pillanatot, mielőtt megszólalt: “Sajnálom, Scott. Nem tudtam, hogy Ivy az én gyerekemet szülte. De készen állok arra, hogy bepótoljam az elvesztegetett időt.”

A pár megegyezett, hogy mivel Scott már eddig is gondoskodott Kyle-ról, továbbra is gondoskodni fog róla, mivel Dale vállalta, hogy Kyle összes kezelését kifizeti, sőt, még egy főiskolai alapot is nyit.

Scott számára ez megkönnyebbülést jelentett, és a két barát újjáélesztette barátságát. Ami pedig Kyle-t illeti, nos, mi sem volt jobb annál, mint hogy két olyan apuka van, aki ennyire törődik vele?

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

A szeretet nem feltétlenül azoktól jön, akikkel biológiailag rokonok vagyunk. Míg Ivy elhagyta a gyermekét az állapota miatt, Scott maradt és szerette őt még akkor is, amikor megtudta, hogy Kyle nem a biológiai fia.

Mindig tedd meg a tőled telhető legjobbat azokért, akiket szeretsz. Scott igyekezett csodálatos életet biztosítani a fiának, annak ellenére, hogy minimálbéres munkát végzett.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Talán feldobja a napjukat, és inspirálja őket.