Szemetes férfi születésnapi tortával jelenik meg a 100 éves nőnél, aki nem tudja leplezni az érzelmeit

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy múlnak az évek és öregszem, nem tudok nem megszabadulni attól az érzéstől, hogy vannak a társadalomnak bizonyos pozitív aspektusai, amelyeket mintha elfelejtett volna az idő homokja.

A tisztelet gondolata az egyik, amelyre az emberek gyakran hivatkoznak. Nemcsak a szüleink iránti tiszteletre, hanem többek között a tanárok, a rendőrök, az ápolók és a gazdák iránti tiszteletre is.

Mégis azt hiszem, ami a legjobban hiányzik a gyerekkoromból, az a közösségi szellem és a szeretet. Hogy megpróbáljam jobban meghatározni, talán úgy írnám le, mint azt az érzést, hogy az emberek, akik ugyanazon a területen élnek – legyen az egy város, egy kisváros vagy akár egy falu – szinte egy nagy családdá válnak.

Fogalmazzunk így: amikor fiatal voltam, az utcámban mindenki nevét meg tudtam mondani. Végigmehettem az utcán, és gyakorlatilag minden házban szívesen fogadtak. Köszöntöttem a tejesembert és a postást, amikor arra jártak, és sötétedésig játszhattam, abban a biztos tudatban, hogy a szülői házam közelében lakó felnőttek közül bárki és bármi vigyázott rám.

Természetesen ma is léteznek ilyen szoros közösségek, de ezek a közösségek kihalófélben vannak, bármennyire is szomorú ezt mondani.

Éppen ezért az ilyen történetek, mint ez, igazán felmelegítik a lelkemet.

Ben Bird évekig dolgozott szemetesemberként az Egyesült Királyságban, Midlandsben. A munkája természetéből adódóan kapcsolatba kerül a lakossággal – mivel ugyanazokat a házakat gondozza, természetesen sok emberrel találkozik, miközben a körútjait végzi.

Mégis mindig volt egy ember, akire mindig szeretett külön időt szánni, hogy beszélgessen vele.

Ahogy Ben maga is elmondta, a hét fénypontja a nyugdíjas Mercy Ballarddal való beszélgetés volt.

A beszámolók szerint Ben minden csütörtökön elszállította Mercy szemetét, és végül beszélgetésbe elegyedtek. Ez egy valószínűtlen barátság kezdetének bizonyult.

“Hol van a kedvenc hölgyem?” kérdezte Ben, és Mercy kinyitotta az ajtót, hogy beszéljen vele.

Hozzátette: “Kiürítem a kukát, visszajövök, aztán van 10 percünk, ugye, csak beszélgetni”.

Az egyik ilyen “beszélgetés” során Mercy véletlenül megemlítette, hogy a 90-es éveiben jár. Ben ott és akkor közölte vele, hogy alig várja, hogy elénekelhesse neki a Boldog születésnapot azon a napon, amikor 100 éves lesz.

Így teltek az évek, és a pár folytatta a heti beszélgetéseket. Szerencsére Mercy jó egészségnek örvendett, és egy nap elárulta, hogy közeledik a 100. születésnapja.

Ben, aki szavahihető ember volt, eszébe jutott az ígéret, amelyet évekkel korábban tett Mercynek. De nem csak ezt, hanem elhatározta, hogy még egy lépéssel tovább megy, és egy kis meglepetést készít neki.

Azon a napon, amikor Mercy 100 éves lett, Ben elment egy helyi cukrászdába, és kiválasztott egy tortát, hogy megajándékozza kedves barátját. Még gyertyákkal is díszítette, hogy megünnepelje Mercy óriási mérföldkövét!

Születésnapja reggelén Mercy arra ébredt, hogy Ben és néhány kollégája az ajtaja előtt állt a tortával. Amikor kilépett, hogy üdvözölje őket, elkezdték énekelni neki a Boldog születésnapot.

Mercy annyira meghatódott, hogy sírni kezdett …

Mindannyiunk szerencséjére a könnyfakasztó gesztust Ben egyik kukás kollégája filmre vette. Talán nem meglepő, hogy a klip hatalmas sikert aratott az interneten: több mint négymillióan látták a YouTube-on!

Ben gesztusának híre olyannyira elterjedt, hogy a híradósok meglátogatták Mercy házát, hogy interjút készítsenek a párral a kanapéján. A frissen 100 éves lett asszony még egy születésnapi üdvözlőlapot is kapott Erzsébet királynőtől.

Mercy az ITV Newsnak nyilatkozott: “Nem sok fiatal férfi érdeklődik egy idős nő iránt. Olyan kedves fiú.”

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én egyszerűen nem tudok betelni Ben és Mercy barátságával! Szerintem a világra ráférne egy kicsit több pozitívum, és gyakran a legkisebb gesztusoknak van a legnagyobb hatása.

Neked is hiányoznak azok az idők, amikor a szoros közösségek mindennaposak voltak, és a kedvességnek különös jelentőséget tulajdonítottak a társadalomban?

Kérjük, osszátok meg velünk, hogy mit gondoltok Ben és Mercy történetéről a hozzászólásokban.

Addig is ossza meg ezt a cikket, hogy segítsen nekünk feldobni valaki más napját.