Szórd meg ezzel a fokhagymát ültetés után, hogy ökölnagyságú fejeket teremjen

A fokhagymát általában ősszel ültetik, de vannak, akik mégis inkább tavaszra hagyják. Bármikor is ültessük, érdemes megfogadni az alábbi tanácsot, ha azt szeretnénk, hogy ne száradjon le túl hamar a zöld része, és minél nagyobb feje tudjon fejlődni.

Az első dolog, amire a fokhagymának szüksége van az ültetés után, az a nitrogén. A szakértők az ammónium-nitrát és magnézium-szulfát kombinált keverékét javasolják.

Az első keverék nitrogént tartalmaz a fokhagyma számára könnyen hozzáférhető formában, elősegíti a szár rész gyorsabb növekedését, valamint megakadályozza a levelek sárgulását és kiszáradását.

A második típusú műtrágya magnézium- és kénalapú, elősegíti a jobb nitrogénfelvételt.

Ezt a keveréket a következő arányban kell használni: ammónium-nitrát – 1 kanál, magnézium-szulfát – 1 kanál, 10 liter meleg víz. A hozzávalókat alaposan fel kell keverni, míg azok feloldódnak.

Annak érdekében, hogy a fokhagyma ne száradjon ki, használjunk egy vödör vízhez elkeverve 2 evőkanál ammóniát. Ez a műtrágya megakadályozza a kártevők elterjedését, kiváló nitrogénforrás, és biztosítja a növény fejlődését.

A fokhagymát júniusban tápozzuk egy káliumban és foszforban gazdag fahamu oldattal. A kálium elősegíti a fejek képződését, a foszfor pedig a gyökérrendszert erősíti.

Keverjünk el egy pohár hamut 10 liter vízben, majd öntsük az oldatot a növények gyökeréhez. Négyzetméterenként körülbelül 5 liter oldatra lesz szükség.

Annak érdekében, hogy nagy feje fejlődjön a fokhagymának, le kell törni a szárát, mert különben a szára fog fejlődni. Ha szereted a fokhagymát biztosan a hagymáért is odavagy, öntözd ezzel a keverékkel, hogy bőséges termést kapj.