Titkos trükk a muskátlival – 1 hét múlva nem hiszel majd a szemednek!

A muskátli az egyik legközkedveltebb virágunk, számos ház teraszát és kertjét díszíti. Nagyon sok fajtája megtalálható, így kedvünkre válogathatunk belőle.

Ha szeretnénk, hogy már a nyár elején színes virágok borítsák az udvarunk, vagy az erkélyünk, akkor gondoskodjunk idejében a friss hajtásokról.

Az alábbiakban néhány praktikus tanácsot mutatunk, hogy hogyan gondoskodjunk muskátliink szépségéről.

1. Csípjünk vissza a muskátliból

Ha teleltettük a muskátlikat, akkor tavaszra erősen felnyúlnak, kissé élettelenek lesznek. A középső nyúlványokat kissé vágjuk, vagy csípjük vissza, úgy, hogy egy kb. 10-15 centis rész maradjon meg. Ha visszavágjuk, sokkal egészségesebbek lesznek a tövek, és virágozni is jobban fognak. A levágott részeket szúrjuk friss földbe, így azok, ha megfogantak, szaporíthatjuk a muskátli állományunkat.

2. Tápláljuk banánhéjal a növényeket

Gyűjtsünk össze néhány banánhéjat, tegyük egy újságpapírra, és hagyjuk megszáradni. Miután jól kiszáradtak daráljuk porrá, és keverjük egy kevés tőzeggel együtt a muskátlik földjébe. A banánhéj nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz, magas többek közt a kálium tartalma, így elősegíti a virágzást. Óvatosan ássunk be a talajba jó mélyen, és cseréljük ki a régi föld egy részét a banánhéjas keverékkel.

3. Tartsuk a talajt nedvesen

A muskátli szereti, ha mindig nedves a földje, ezért gyakran öntözgessük, mindig egy-egy kevés vízzel. A legjobb az, ha az edény aljában van egy vékony kavicsréteg, hiszen ez gondoskodik a jó vízelvezetésről. És ne felejtsünk el gondoskodni a megfelelő fényről, mely elengedhetetlen a bőséges virágzáshoz.