TUDTAD! BÉLBAJOKRA LEGJOBB AZ ALMAKÚRA

Nálunk régóta jól bevált recept bármilyen jellegű bélproblémára, legyen az baktérium okozta hasmenés, stressztől kialakult, enyhe fekély vagy valamilyen bélgyulladás, minden hasfájást egészében vagy kiegészítő kezelésként, kezeld reszelt alma kúrával.

Egy nagyobb fej lédús almát mosás után hámozz meg, majd finomra reszeld le. Ezután várj, hogy megbarnuljon és picit levet eresszen.

Ha ez megtörtént, lehetőleg éhgyomorra fogyaszd el, hogy szépen, jótékony bevonatot képezzen egész belsődben, de naponta többször, az étkezések között is ismételgesd.

Meglátod azonnal milyen megnyutató lesz irritált beleidre. Váljék egészségünkre! Mi a zamatos, édeskésen savanykás jonagold vagy idared fajtákat részesítjük előnyben.

És, hogy miért olyan jó ez a kúra? Néhány dolog amit az almáról tudni érdemes: Nagyon magas pektintartalommal rendelkezik, ez egy különleges szénhidrát, amelyet az emberi szervezetben lévő enzimek nem tudnak lebontani, viszont az emésztőrendszerben élő baktériumok olyan vegyületekké alakítják, amelyek védik a hurutos bélnyálkahártya felületét, védőréteget képeznek és elősegítik annak egészséges működését.

Továbbá a pektin salakképző anyagokat is juttat a székletbe, amivel segít a hasmenés és a székrekedés enyhítésében. Nyersen fogyasztva segíti az emésztést, vitamin-, foszfor- és almasav tartalmánál fogva az agyra is jótékonyan hat, valamint a vese és máj működését is szabályozza.