Túl hosszú haja miatt nem járhat iskolába a fiú – anyja hallani sem akar arról, hogy levágassa

A londoni Farouk James nem egy átlagos fiú, divatbemutatókra járt, magazinok címlapján modellkedik, New Yorktól Firenzéig mindenütt ismerik. Az általános iskolás fiú már egy jó ideje modellkedik, és különleges hajkoronája miatt igen nagy érdeklődést váltott ki a divatszakmában.

Hétköznapi életében azonban James számos problémával szembesül. Legalább három középiskola vezetősége mondta azt, hogy csak akkor járhat órákra, ha levágatja a haját, ez ugyanis megnehezíti a tanulásra való koncentrálást és a beilleszkedést. Annak ellenére, hogy a világhálón számtalan rajongója van, és sokan dicsérik a haját, James nagyon sokat küzdött azért, hogy ugyanolyan bánásmódban részesüljön az oktatási intézményekben.

James édesanyja, Bonnie Green sem díjazza az ötletet, hogy levágassák James gyönyörű haját, ezért úgy gondolta, hogy most a nyilvánosság előtt is kiáll fia mellett. Bonnie kampányt indított a hosszú hajú fiúk támogatására azzal a szándékkal, hogy a petíciót elküldje Gavin Williamsonnak, az Egyesült Királyság oktatási államtitkárának.

Az iskola azt kéri, vágassák le a fiú haját

Ezt a problémát a világ más országaiban is tapasztalták. A CBS szerint 2019 júliusában Gavin Newsom kaliforniai kormányzónak köszönhetően Kalifornia lett az Egyesült Államok első állama, amely „megtiltotta a fekete diákok és alkalmazottak természetes frizurájuk miatti megkülönböztetést”. A New York-i és New Jersey-i törvényhozók röviddel ezután követték a példát.

Bonnie szerint nem ő az egyetlen anya, akit felzaklatnak ezek a szabályok. Kampányának kezdete óta más anyák is felvették vele a kapcsolatot, akik elmondták, hogy fiuk mekkora traumát élt át, amikor az iskola nyomására le kellett vágassák a haját.

James gyönyörű haját nem nézik jó szemmel az iskolában

Az anya évek óta próbálta felkészíteni fiát arra, hogy a haját előbb-utóbb le kell majd vágassa, de James azt mondta, nem megy iskolába, ha levágják a haját, és lelkileg össze fog omlani.

2021 májusáig Bonnie petícióját több mint 7 ezren írták alá, ennyien támogatták, hogy a fiúk hosszú hajjal is mehessenek iskolába.

James Instagram-oldalán számos kép található a fiú modell-karrierjéről, ahol egyedi megjelenésével számos rajongót tud maga mögött. Bár régebben a haja okozott neki némi problémát, mostanra már annyira megszerette, hogy egyáltalán nem akarja levágatni. A kis modell arra inspirálja a gyerekeket, főleg a fiúkat, hogy használják okosan a természet adta szépségüket.