Zseniális trükk: így moshatod ki a függönyöket anélkül, hogy levennéd a helyükről őket!

Az ünnepi nagytakarításkor általában meg szoktuk mosni a függönyöket, de van, aki akár két-három havonta is megtisztítja az ablakokat, és vele együtt a függönyöket is.

Annak ellenére, hogy sokszor nem látszanak piszkosnak, mégis nagy mennyiségű port és szennyeződést gyűjtenek magukba. Ezért fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk meg őket!

A függönyök számára vagy kézi vagy gépi mosás ajánlott, de mindenképp csak kíméletesen bánjunk velük. Ha nem figyelünk oda, hogy hogyan mossuk ki, végül annyira összegyűrődhetnek, hogy akár még használhatatlanná is válhatnak.

A szárítógép nem egy haszontalan találmány, de a függönyök esetében jobb, ha mellőzzük, mivel nagyon összegyűrheti a vékonyabb anyagokat.

Számtalan módon kimoshatjuk a függönyöket anélkül, hogy levennénk őket a helyükről. Próbáljuk ki, hiszen nem fognak összegyűrődni, és tiszták lesznek. A függönytisztításra használhatjuk például a porszívó legpuhább keféjét is, de előbb mindenképp mossuk meg.

A trükk, amit mindenképp ki kell próbálni!

A függönyöket egy nedves szivacs segítségével megtisztíthatjuk, anélkül, hogy levennénk a tartóról. Ez egy gyors, de hatékony módszer.

A tisztításhoz szükséges oldat elkészítéséhez szüksége van: két liter vízre, egy csésze ecetre és egy teáskanál folyékony mosogatószerre. A hozzávalókat keverjük össze, mártsuk bele a szivacsot, jól csavarjuk ki, majd ismételten annyiszor dörzsöljük át vele a függönyt, hogy szép tiszta legyen.

Próbáljuk ki az alábbi frissítő-tisztító keveréket!

Keverjünk el 150 gramm citromsót 1 liter hideg vízzel. Ezután adjunk hozzá 10-20 csepp illóolajat, kedvünk szerint választhatunk citromot, levendulát vagy narancsot. Bármelyik megoldást is alkalmazzuk, a függönyök sokáig kellemes illatúak és tiszták lesznek.